Temple of Heaven, China Gunpowder BIO

€ 6,50
Op voorraad
SKU
BIO-008

Gunpowder van gecontroleerde biologische teelt uit China, ook wel temple of heaven genoemd.Gunpowder (zhūchá) is een Chinese groene theesoort. De thee heeft haar naam doordat de grijs-groene balletjes van opgerolde bladeren lijken op kanonsbuskruit dat in de 18e eeuw werd gebruikt. In heet water springen de balletjes open. De thee heeft een wat grassige en soms rokerige smaak. De thee wordt in China ook wel parelthee (珠茶) genoemd. Het is voornamelijk afkomstig uit de regio van Ningbo, en is een van de bekendste soorten Chinese exportthee. Tegenwoordig worden de gunpowderballetjes machinaal gerold, met uitzondering van de hogere kwaliteitssoorten. Gunpowder wordt ook gebruikt in Marokkaanse muntthee (Toeareg thee), waarbij er suiker en aarmunt aan de thee wordt toegevoegd. (bron wiki)

Van 15 t/m 23 juni versturen wij geen bestellingen. U kan uiteraard wel een bestelling plaatsen, deze wordt 24 juni verzonden.

Gunpowder van gecontroleerde biologische teelt uit China, ook wel temple of heaven genoemd.Gunpowder (zhūchá) is een Chinese groene theesoort. De thee heeft haar naam doordat de grijs-groene balletjes van opgerolde bladeren lijken op kanonsbuskruit dat in de 18e eeuw werd gebruikt. In heet water springen de balletjes open. De thee heeft een wat grassige en soms rokerige smaak. De thee wordt in China ook wel parelthee (珠茶) genoemd. Het is voornamelijk afkomstig uit de regio van Ningbo, en is een van de bekendste soorten Chinese exportthee. Tegenwoordig worden de gunpowderballetjes machinaal gerold, met uitzondering van de hogere kwaliteitssoorten. Gunpowder wordt ook gebruikt in Marokkaanse muntthee (aka Toeareg thee), waarbij er suiker en aarmunt aan de thee wordt toegevoegd. (bron wiki)

Meer informatie
SKUBIO-008
AssorimentVaste collectie
thee soortGROENE THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit China (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingGroen, strak
Herkomst--> CHINA
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.