Thai Silver Needle BIO

€ 4,95
Op voorraad
SKU
BIO-270-HE

Thai White needles BIO, afkomstig uit de regio Chiang Rai, Thailand en is afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. Deze thee is gemaakt van jonge naaldvormige theetoppen. De thee geurt heerlijk naar vanille, custard, griesmeelpudding afgetopt met een bessig sausje. 

Vragen? mail naar info@hotsoup.nl

Thai White needles BIO, afkomstig uit de regio Chiang Rai, Thailand en is afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. 

Al honderden jaren groeit er thee in de noordelijke heuvels van Thailand, in gelijkwaardige omstandigheden als Vietnam, Laos, Myanmar en Assam, de gouden driehoek. De grootschalige productie van thee in het noorden van Thailand begon eind jaren tachtig op aanwijzing van koning Bhumibol Adulyadej om om een alternatief te bieden voor de opiumteelt. De interesse voor het verbouwen van thee werd al in de vijftiger jaren gewekt doordat aanhangers van de generaal Chiang Kai Shek naar Thailand vluchten na een mislukte opstand tegen generaal Zedong. Zaailingen werden geïmporteerd vanuit China en Taiwan, de cultivars waren voornamelijk de Jin Xuan en de Ruan Zhi (TTES 17). Halverwege de negentiger jaren werden ook machines, kennis en training vanuit Taiwan geïmporteerd/georganiseerd.

Meer informatie
SKUBIO-270-HE
AssorimentVaste collectie
thee soortWITTE THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Thailand (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Fruitig, kersen, Zoet, romig, karamel
Herkomst--> THAILAND
Oogstjaar2023
Zetadvies westersWitte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.