Gabaron Oolong thee BIO

€ 3,55
Op voorraad
SKU
BIO-230

Gabaron thee BIO uit de regio Chiang Rai, Thailand, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. GABA staat voor Gamma-Amino-Butyric-Acid, in stikstofrijke atmosfeer, dus zuurstofarm, langzaam gereduceerde thee. Deze thee is mooi gebalanceerd en heeft een kruidige licht geroosterde frisse smaak zonder adstringentie.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl
Gabaron thee BIO uit de regio Chiang Rai, Thailand, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. GABA staat voor Gamma-Amino-Butyric-Acid, in stikstofrijke atmosfeer, dus zuurstofarm, langzaam gereduceerde thee. Deze thee is mooi gebalanceerd en heeft een kruidige licht geroosterde frisse smaak zonder adstringentie. GABA is een aminozuur dat wordt geproduceerd door het menselijk lichaam. GABA staat voor gamma- aminoboterzuur. Het werd meer dan 20 jaar geleden ontdekt door Japanse onderzoekers op zoek naar een natuurlijke methode om voedsel te bewaren. Ze ontdekten dat thee die geoxideerd wordt in een stikstofrijke atmosfeer een hogere concentratie van GABA heeft. Bij de productie GABA thee worden verse theebladeren bloot gesteld aan stikstof in plaats van zuurstof. De verse thee wordt in roestvrijstalen vaten gedaan, de zuurstof wordt verwijderd en vervangen door stikstof. De theebladeren worden blootgesteld aan deze stikstofrijke atmosfeer gedurende ongeveer 8 uur. De temperatuur moet boven 40 graden Celsius zijn voor de duur van de verwerking. Deze procedure levert de hoogste concentraties van natuurlijke GABA. Het is een verfrissende drank die wordt geconsumeerd door mensen van alle leeftijden in Japan.
Meer informatie
SKUBIO-230
AssorimentVaste collectie
thee soortOOLONG THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Thailand (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingBos, houtig, Geroosterd, mineraal, Kruidig, groene kruiden
Herkomst--> THAILAND
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.