Wuyi Shui Xian Bai Cha

€ 11,95
Op voorraad
SKU
W-065-HE

Shui Xian Bai Cha. Een bijzondere witte thee uit Ma Hei, Wuyi, gemaakt van de Shui Xian variëteit. De thee is voor het Qing Ming festival geplukt als een kleine knop en 2 blaadjes. De thee doet denken aan amandelspijs, verse kersen met een droppige nasmaak. Als je meerdere keren op wil gieten zet de blaadjes onder koud water, ze oxideren snel verder anders.

De thee is geproduceerd op traditionele wijze: met de hand geplukt en met de hand verwerkt, langzaam gedroogd en op zeer lage temperatuur geroosterd, zoadat het natuurlijke karakter van het blad bewaard blijft.

 
 
 
 
 

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Meer informatie
SKUW-065-HE
thee soortWITTE THEE
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingDroppige nasmaak, Fruitig, kersen
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2021
Zetadvies westersWitte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.