Ureshino Kamairicha Tsuyuhikari

€ 18,95
Niet op voorraad
SKU
G-089

Ureshino Kamairicha, een geroosterde thee afkomstig uit Ureshino, Kyushu, Japan, groeit op ongeveer 400 meter, deze thee is geoogst begin mei 2021. Deze Ureshino Kamairicha valt onder het soort "Tamaryokucha", De smaak is diep, bevredigend en een lekkere dikke soep en uitstekend in balans en veel Qi! De geur van de bladeren is fris en pittig, zeer aangenaam. De infusie ruikt nog veel rijker. Aspecten zijn allereerst rokerig, bij het afkoelen rijp fruit. De thee proeft zeer vol wat uitzonderlijk is voor dit type thee. Bij de volgende infusies wordt the thee lichter en vloeibaarder, de geuren subtieler, een tikje fruitig, aan het eind bloemen.

Ureshino Kamairicha, een geroosterde thee afkomstig uit Ureshino, Kyushu, Japan, groeit op ongeveer 400 meter, deze thee is geoogst begin mei 2021. Deze thee is nog onbekend buiten Japan, maar is een categorie thee op zich. Deze Ureshino Kamairicha valt onder het soort "Tamaryokucha", indien gestoomd (en niet gerold) ook wel Guricha genoemd. De variëteit is Tsuyu-hikari, een intrigerende thee. Deze thee wordt snel gebakken in plaats van gestoomd. Als laatste worden de blaadjes gerold en komt de definitieve vorm van de droge thee er in. De smaak is diep, bevredigend en een lekkere dikke soep en uitstekend in balans en veel Qi! De variëteit Tsuyu-hikari is geliefd om zijn zoetheid en typisch fruitig aroma, verwerkt als een kama-iri cha, geeft de thee een nieuw soort van complexiteit. De geur van de bladeren is fris en pittig, zeer aangenaam. De infusie ruikt nog veel rijker. Aspecten zijn allereerst rokerig, bij het afkoelen rijp fruit. De thee proeft zeer vol wat uitzonderlijk is voor dit type thee. Bij de volgende infusies wordt the thee lichter en vloeibaarder, de geuren subtieler, een tikje fruitig, aan het eind bloemen.

Mariëlla Erkens proef notities:

Eerste zet:

 • Gefilterd water: 100ml  70℃
 • Thee: 1 gram
 • Hoofd smaken: umami, zoet
 • Textuur: smooth, meaty, chewy, peppery
 • Aromas: vegetaal, kruidig, romig, bloemig. In Boter gestoomde boontjes, eucalyptus, boter, Oost-Indische kers

Tweede zet:

 • Gefilterd water: 100ml  65℃
 • Thee: 1 gram
 • Hoofdsmaken: zoet, umami
 • Textuur: zacht, vol, olieachtig, vlezig, taai, peperig
 • Aroma’s: plantaardig, kruidig, romig, bloemig. Spinazie met room, rozemarijn, boter, romig, rosbief
 • Nasmaak: De afdronk heeft veel umami en peperige bloemige tonen: runderbouillon, rosbief, Oost-Indische kers
Meer informatie
SKUG-089
thee soortgroene thee.
LOT100621hot531
Smaak (in ontwikkeling)Boontjes, Boterige mais, Umami, hartig, Frisse nasmaak, Hartige soep
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2021
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.