Wuyi Zi Juan White, purple tea

€ 18,50
Op voorraad
SKU
W-063-HE

Wuyi Zi Juan White, purple tea. De thee heeft prachtige kleine blaadjes, en witte toppen en is met de hand geplukt en verwerkt. Deze natuurlijke variant met het paarse blad is beter bestand tegen de intense zon. Heet gezet (kokend water) heeft de thee het karakter van kaneel en melk chocolade en een heerlijke comfortabele theesmaak.

 
 
 
 
 
Van 15 t/m 23 juni versturen wij geen bestellingen. U kan uiteraard wel een bestelling plaatsen, deze wordt 24 juni verzonden.

Wuyi Zi Juan White, purple tea. De thee heeft prachtige kleine blaadjes en is met de hand geplukt en verwerkt. Deze natuurlijke variant met het paarse blad is beter bestand tegen de intense zon. De stof die het paarse uiterlijk aan de bladeren heeft is Anthocyaan, dezelfde antioxidant die de paarse kleur aan bosbessen, frambozen en andere rood/paarse vruchten geeft. De thee heeft een kruidige licht bessige zure smaak en het minerale karakter van het terroir in Wuyi. Heet gezet (kokend water)heeft de thee het karakter van kaneel en melk chocolade en een heerlijke comfortabele theesmaak.

Meer informatie
SKUW-063-HE
thee soortWITTE THEE
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingFrisse nasmaak, Geroosterd, mineraal, Kruidig, groene kruiden
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2021
Zetadvies westersWitte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.