Four Seasons Oolong, Si Ji Chun

€ 2,13
Op voorraad
SKU
O-074

Four Seasons, Si Ji Chun, Oolong, grade AA+ afkomstig uit Nantou, Taiwan, najaar 2023. Een licht geoxideerde oolong met een bloemige smaak en een romige textuur en een tikkeltje fris harsig.

Vragen? mail naar info@hotsoup.nl

De Four seasons oolong, Si Ji Chun is afkomstige uit Nantou, Taiwan en groeit op een hoogte van ongeveer 400 meter. De variëteit is Green Heart oolong, De thee is licht geoxideerd en heeft een bloemige smaak en een romige textuur en een fris harsige smaak. De Four Seasons oolong is een vrij jonge oolong, ontwikkeld in de jaren 80. De variëteit is ontwikkeld om op lage hoogte te groeien en om goed bestand te zijn tegen ziektes. De naam Four Seasons betekend dat de oolong minstends 4 tot 6 keer per jaar geoogst kan worden. Al met al een oolong ontwikkeld met als opzet de kwaliteiten te verkrijgen van een High Mountain Oolong. De thee is goudkleurig met een bloemig aroma.

Makkelijke methode: Bedek de bodem van een groot glas voor de helft met oolong thee. Giet kokend water op en na een paar minuten zijn alle blaadjes naar de bodem gezakt. Check de temperatuur, en drinken maar. In de loop van de dag gewoon opnieuw opgieten!

Meer informatie
SKUO-074
AssorimentVaste collectie
thee soortOOLONG THEE
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingBloemig, witte bloemen, Bos, harsig, Groen, strak
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
Gaat lekker metLichte gerechten, Kaas
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.