Cinnamon Oolong Tea

€ 1,99
Op voorraad
SKU
O-145

Cinnamon Oolong Tea, afkomstig uit Taiwan. Deze oolong is geroosterd en daarna een drietal weken tussen de kaneel gelegd. Een volle warme kaneelsmaak, die mooi in balans is met de frisse oolong. De kaneel heeft een wat fruitigere smaak dan de kaneelbroodjes die we hier gewend zijn, kortom een heerlijke winterthee :-)

Van 15 t/m 23 juni versturen wij geen bestellingen. U kan uiteraard wel een bestelling plaatsen, deze wordt 24 juni verzonden.

Cinnamon Oolong Tea, afkomstig uit Taiwan. Deze oolong is geroosterd en daarna een drietal weken tussen de kaneel gelegd. Licht geroosterde thee heeft de eigenschap dat het makkelijk geuren opneemt en dat is hier ook gebeurd. Een volle warme kaneelsmaak, die mooi in balans is met de Oolongthee. De kaneel heeft een wat fruitigere smaak dan de kaneelbroodjes die we hier gewend zijn, kortom een heerlijke winterthee.

Meer informatie
SKUO-145
AssorimentVaste collectie
thee soortOOLONG THEE
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingFruitig, gedroogd fruit, Kruidig, groene kruiden, Notig
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.