Jin Jun Mei Golden Eyebrow 2022

€ 8,25
Op voorraad
SKU
R-119-HE

Jin Jun Mei, een High-End thee, ook wel Golden Eyebrow genoemd, uit Huang Village, Wuyi, China. De variëteiten gebruikt zijn de xiao zhong variety, Cai Cha Variety. Jin Jun Mei is een relatief jonge thee, ontwikkeld in 2005 in Tongmu, regio Wuyi in Fujian. Het begon als een experiment met alleen de kleine toppen van de theestruiken en aanpassingen van het oxidatie proces. De theeblaadjes zijn glanzend zwart met gouden topjes. De thee is licht moutig, rozig met een gouden oranje infusie en heeft een diepe en heldere smaak. Het droge blad ruikt naar chocolade en licht naar nutella. De thee heeft een honingachtige zoetheid en een subtiele romigheid.

 
 
 
 
 

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Jin Jun Mei, een High-End thee, ook wel Golden Eyebrow genoemd, uit Huang Village, Wuyi, China. De variëteiten gebruikt zijn de xiao zhong variety, Cai Cha Variety. Jin Jun Mei is een relatief jonge thee, ontwikkeld in 2005 in Tongmu, regio Wuyi in Fujian. Het begon als een experiment met alleen de kleine toppen van de theestruiken en aanpassingen van het oxidatie proces. De theeblaadjes zijn glanzend zwart met gouden topjes. De thee is licht moutig, rozig met een gouden oranje infusie en heeft een diepe en heldere smaak. Het droge blad ruikt naar chocolade en licht naar nutella. De thee heeft een honingachtige zoetheid en een subtiele romigheid. Een leuk detail over de theehandel: Toen wij in 2014 in Anxi aanwezig waren bij de oogst van de Tie Guan Yin, vertelden ze ons dat alle piepkleine toppen die bij een van de laatste bewerking tussen de thee uit vielen door handelaren uit Wuyi werden opgekocht om er Jin Jun Mei van te maken ;-)

Meer informatie
SKUR-119-HE
thee soortZWARTE, RODE THEE
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingZoet, honing, Zoet, karamel
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2022
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.