Nepal Bouquet Oolong Jun Chiyabari BIO

€ 2,98
Op voorraad
SKU
BIO-163-HE

Nepal Bouquet oolong, een biologische gecertificeerde oolong thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Grote gekrulde bladeren van lichtgekleurde toppen tot koperkleurige. De thee heeft een uitbundig warm karakter. De smaak is complex, de groene ondertonen geven een aangename warmte aan de thee. Deze thee is handgeplukt en verwerkt in de het voorjaar van 2021.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Nepal Bouquet Oolong Jun Chiyabari BIO, een biologische gecertificeerde oolong thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Grote gekrulde bladeren van lichtgekleurde toppen tot koperkleurige. De thee heeft een uitbundig warm karakter. De smaak is complex, de groene ondertonen geven een aangename warmte aan de thee. Deze thee is handgeplukt en verwerkt in voorjaar van 2021.

Tuin:  Jun Chiyabari, Nepal
Divisie: Ramché & Bokré
Hoogte:  1850m gemiddeld
Oogst datum: 30th & 31st Mei 2021Oogst tijd:  Ochtend & middag
Weer: Bewolkt op 30e en af en toe regen en zon op 31e
Seizoen:  Vroege zomer
Pluk datum: 29 Junie 2021
Hoeveelheid: 20 kg
Cultivars / Varieteiten:  Gemengd clonal, predominantly Phoobsering 312 (P312), Takdah 78 (T78), Bannockburn 668 (B668) & Bannockburn 157 (B157) & Ambari Vegetative 2 (AV2).
Bewerkingen:  Verwelken, kneuzen voor gedeeltelijke oxidatie, "killing the green",het stoppen van de oxidatie, rollen en drogen.
Beschrijving: Met de hand geplukt en verwerkt onder toezicht van onze theemaker. De gebruikte technieken zijn door ons in de loop der jaren  ontwikkeld met als inspiratie theemeesters uit Oost-Azië, 'Himalaya Bouquet' (HBO) is een gedeeltelijk geoxideerde thee gemaakt in de stijl van de Oolong-theesoorten uit het Oosten Azië.
Karakter:  Zoals de naam suggereert, een boeket van zoete geuren en smaken van fruit en bloemen.

Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling. De filosofie van deze hooggelegen (1400m-1800m) moderne theetuin, is volledig gericht op kwaliteit en een mooi voorbeeld wat op grote hoogte geteelde thee kan bieden. Juni Chiyabari is een vrij jonge theetuin gelegen in de regio Hile in Nepal, opgericht in 2001. Het landgoed is eigendom van een familie en wordt gerund door Bachan en Lochan Gyalwali. Afgezien van het hebben van zeer ervaren theemeesters en managers uit Darjeeling, die hebben gewerkt in beroemde tuinen als Margaret's Hope, Castleton, Selimbong enzovoort, worden ze ook nog getraind door theemeesters uit Taiwan en Japan, wat leidt tot innovatieve thee met een geheel eigen 'Nepalees' karakter. De theetuin is vanaf het begin biologisch gecertificeerd. Behalve het hebben van een eigen theetuin werken ze ook nog samen met andere theeboeren. Ze geloven in duurzame landbouw met de nadruk op bio-diversiteit en zetten zich in voor de biologische teelt. Ook steunen ze de lokale gemeenschap, boeren, lokale scholen, kinderen en bejaardentehuizen. Verdere stellen ze voor hun werknemers renteloze leningen beschikbaar, en regelingen die een goede prijs garanderen voor de thee. Daarnaast worden de boeren uiteraard bijgestaan met hulp bijalle aspecten die betrekking hebben op het telen van thee, de nieuwste ontwikkelingen en trends. Dit alles wordt beheerd door een commissie samengesteld uit werknemers en het management. Door middel van deze inkomsten en het het geven van leningen kunnen de mensen ook nog andere middelen van bestaan opbouwen. Juni Chiyabari een gerespecteerde naam in de gemeenschap.

Meer informatie
SKUBIO-163-HE
AssorimentVaste collectie
thee soortOOLONG THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Nepal (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Fruitig, gedroogd fruit, Zoet, romig, karamel, Zoet, honing
Herkomst--> NEPAL
Oogstjaar2021
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.