Biologische witte thee

Biologische witte thee

Witte thee wordt gemaakt van de jonge thee knoppen die  in het vroege voorjaar zijn geplukt, de thee wordt in de zon gedroogd of soms nog gebakken. Witte Thee is de minst bewerkte thee en zorgt voor een zoete, lichte, delicate smaak.

  • Variëteiten: De meeste witte thee worden geproduceerd uit twee Camellia sinensis variëteiten: Big White en Narcissus.
  • Oorsprong: Zhenhe en Fuding in de Chinese provincie Fujian zijn de belangrijkste productiegebieden van witte thee, maar wordt soms ook geproduceerd in de provincie Hunan en Guangxi.
  • Oogst: De jonge nog net niet ontloken thee knoppen zijn in het vroege voorjaar met de hand geplukt. De timing van de oogst is bepalend voor de kwaliteit van de thee.
  • Verwerking: Witte Thee ondergaat de minste bewerkingen van thee, na het plukken wordt de thee langzaam gedroogd voordat het soms nog bij een lage temperatuur wordt gebakken.

Gebruik ca. 3 gram per 250 ml water van max. 80ºC, trektijd 3 minuten.