Honey Oolong Tea

€ 3,00
Op voorraad
SKU
O-004

Honey Oolong Tea, afkomstig uit Luye Township, Taitung County, centraal Taiwan. De gebruikte Chin Shin theevariëteit heeft kleine blaadjes. De elegante, natuurlijke honingachtige smaaknoot is het resultaat van het aantasten van sommige theebladeren door een kleine sprinkhaan. De theeblaadjes worden met de hand geplukt en daarna voorzichtig tot deze Honey Oolong verwerkt. De thee heeft een overweldigend honing/karamel karakter, een diepe en ronde smaak met een schone afdronk.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Honey Oolong Tea, afkomstig uit Luye Township, Taitung County, central Taiwan. De gebruikte Chin Shin theevariëteit heeft kleine blaadjes. De elegante, natuurlijke honingachtige noot is het resultaat van het aantasten van theebladeren door een kleine sprinkhaan, daardoor begint het blad al aan de boom de oxideren. Deze sprinkhaan, de Jacobiasca Formosana, is het meest actief tijdens een hete zonnige zomer / herfst en een pesticidenvrije omgeving. De theeblaadjes worden met de hand geplukt en daarna voorzichtig tot deze Honey Oolong verwerkt. De thee heeft een overweldigend honing en karamel karakter, een diepe en ronde smaak met een schone afdronk.

Meer informatie
SKUO-004
AssorimentVaste collectie
thee soortOOLONG THEE
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingGeroosterd, koekjes, Kruidig, groene kruiden, Zoet, honing
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.