Biologische oolong thee

Oolong thee zit qua smaak en oxidatie tussen groene thee en zwarte thee in, en je vind de meest uiteenlopende smaken en aroma's. Er bestaan veel verschillende variëteiten en productie stijlen, deze geeft ze een unieke combinatie van flavonoïden, koolhydraten, aminozuren, suikers en essentiele olien. Deze stoffen vormen de bouwstenen van de gastronomische kwaliteiten. De geur kan warm en nootachtig zijn als vers gebrande arabica bonen, of meer de geur van een boeket bloemen. De thee kan vol en fruitig zijn, of sterk en droog. De textuur van vol fluweelzacht tot sprankelend licht. De tot stand koming van deze smaken is het resultaat van de zorgvuldig uitgevoerde "oxidatie".
U vindt bij ons de Taiwanese high-mountain oolongs, Wuyi oolongs, Anxi oolongs en vele anderen. Om de thee te bereiden adviseren wij onze gongfu-style theepotten, of natuurlijk een gaiwan,  een uitgekiende trektijd en dosering is daardoor mogelijk.

Thee zetten met een gaiwan